“Varlığım Tüm Dünyadaki Mazlumlara Yoksullara Kimsesizlere Armağan Olsun’’
Kadıköy - Istanbul
Akasya Residence Tower
Send Email
info@cengiztasdemir.com

Yoğun Bakım Üniteleri

Yoğun Bakım Üniteleri

Tasarım Seçenekleri

Yoğun bakım ünitelerinin iyi tasarımı, hastalara veya personele konfor ve güvenlik sağlar ve tedavinin başarısını artırır. Ayrıca sonradan giderilemeyecek aksaklıkların önüne geçmekte ve yoğun bakım ünitesinin alt yapısının günün koşullarına göre yenilenmesine katkı sağlamaktadır.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNİN PLANLANMASI
Yoğun bakım üniteleri acil servise yakın olmalı, ameliyathanede odalar, laboratuvar, radyoloji bölümü ve asansörler. İçinde aksine, yatan hasta servisi ziyaretçilerinden ve diğer personellerden uzak olmalı ve hastanede buna göre yer seçimi yapılmalıdır.

Eğer Hastanelerde taleplere uygun sayıda yoğun bakım ünitelerine ihtiyaç varsa birden fazla yoğun bakım ünitesi olması gerekiyorsa, bu yoğun bakımların yatay veya dikey olarak düzenlenmesi, inşaat ve planlama maliyetlerinin en aza indirilmesinin yanı sıra ekipman, altyapı, laboratuvar ve personel gibi kaynakların etkin kullanımını sağlar.

Medikal Gaz, Vakum, Data ve Elektrik Prizleri:

Bu çıkışlar, hasta yatağının her iki tarafından erişilebilir olmalı ve çoğul için yeterli alan sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.

Hasta odasındaki elektrik prizlerinin bir tanesi hastane acil durum güç sistemine bağlanmalıdır. Oksijen sistemine entübasyon veya ekstübasyon prosedürleri sırasında kolayca erişilebilir olmalıdır..

Laboratuvar: Yoğun bakım ünitelerinin 24 saat klinik laboratuvar hizmetlerine erişimi olmalıdır. Bunlar bir merkez tarafından sağlanabilir. Görüntüleme: Görüntüleme hizmetlerine kolayca erişilebilir olmalıdır

Hemşire Masası Ünitesi: Merkezin bulunduğu hemşire masasıdır.